BROMMOBIEL AMB & AIXAM autootje ZONDER ( AUTO ) RIJBEWIJS 45 km/u AM rijbewijs
Of geboren voor 1961 geen rijbewijs vereist
elektrisch AMB geboren voor 1982 25km/u geen rijbewijs noodzakelijk
Garage AMB Service
Welkom bij garage AMB service.
importeur AMB electrische brommobielen
& Aixam dealer
Essensteenweg 53 B - 2920 Kalmthout - Nieuwmoer werkplaats - showroom
DEZE AUTO'S ONDER ZIJN NU TE KOOP BIJ AMB-SERVICE
Dit model Q2 is vanaf nu leverbaar
kom hem vrijblijvend ontdekken
Wat is een elektrische brommobiel precies?
In een elektrische brommobiel is de verbrandingsmotor vervangen door een elektromotor. Dit betekent dat je geen benzine of diesel verbruikt om te kunnen rijden. De elektriciteit die de motor nodig heeft komt uit een grote accu die je aan een laadpaal onderweg of thuis aan het stopcontact weer kunt opladen.
Een elektrische brommobiel rijdt 100% elektrisch en haalt zijn energie volledig uit de accu. Dit is dus niet een hybride voertuig waarbij de motor zowel energie uit de accu als uit fossiele brandstof haalt.
Keuze voor de toekomst
Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Niet alleen komen er steeds meer elektrische auto’s op de markt, maar ook naar de elektrische brommobiel is steeds meer vraag. Als je je wilt voorbereiden op de toekomst is een 100% elektrische brommobiel de juiste keuze.
Vanaf 2030 mogen er geen CO2-producerende auto’s meer uit een showroom komen. Onlangs heeft het kabinet dit bepaald. Daarnaast laten steeds meer verschillende steden alleen nog elektrische voertuigen door. Hierdoor is het niet meer mogelijk om met een fossiele brandstof auto of brommobiel een stad in te rijden.
Hoe laad je een elektrische brommobiel op?
Er zijn verschillende manieren om je elektrische brommobiel op te laden. De snelheid waarmee de brommobiel wordt opgeladen kan behoorlijk verschillen en is van veel factoren afhankelijk. Je kan een onderscheid maken tussen ‘gewoon laden’ bij een laadpaal openbaar of thuis, en ‘snelladen’ bij een snellaadpaal.
Brommobiel elektrisch‘gewoon laden’
Hoe laad je elektrische brommobiel thuis op? Door een private laadpaal of wallbox. Een laadpaal kan bijvoorbeeld voor je deur of op de oprit geplaatst worden, een wallbox wordt aan de muur gemonteerd. Hiervoor heb je geen abonnement nodig. De leverancier die jouw elektra voor jouw huishouden regelt, levert ook deze energie.
Voor een openbare laadpaal heb je wel een abonnement nodig met een bijbehorende laadpas. Met de laadpas start je het laden bij een laadpaal en weet de leverancier aan wie dit gefactureerd moet worden. Soms is het niet nodig om een laadpas te gebruiken, maar is het mogelijk om je smartphone te gebruiken. Dit is vergelijkbaar met contactloos betalen met je mobiele telefoon.
Deze palen (thuis en openbaar) laden op met een ‘normale’ snelheid. Het volladen van een auto accu duurt zo’n 5 tot 10 uur, afhankelijk van het soort paal en de auto.
De laadtijd van een elektrische brommobiel ligt een stuk lager, ook als dit met een ‘normale’ snelheid gebeurt. De elektrische brommobiel van Ligier is binnen maar liefst 2 uur en 30 minuten volledig opgeladen! Meestal worden elektrische voertuigen geladen op momenten dat de voertuig niet nodig is, bijvoorbeeld ‘s avonds en ‘s nachts thuis of overdag op kantoor.
Elektrische brommobiel en ‘snelladen’
Soms is het niet mogelijk om een aantal uur te wachten tot je accu geladen is. Bijvoorbeeld als je onderweg bent en je accu leeg dreigt te raken. In dat geval is een snellaadpaal de uitkomst. Deze snellaadpalen staan meestal langs drukke wegen, meestal bij grote tankstations langs de snelweg. Voor deze snellaadpalen heb je wel een laadpas nodig.
In veel gevallen is de accu na zo’n 20 tot 40 minuten weer voor 80 procent geladen. Het is alleen niet handig om je elektrische brommobiel volledig op te laden bij zo’n snellaadpaal. De laadsnelheid boven de 80 procent acculading neemt namelijk snel af. Dit is om te voorkomen dat de accu wordt overladen. Bij een lange rit is het sneller om wat vaker een korte tijd te laden, dan minder stops te maken en de brommobiel steeds vol te laden.
Snellaadpalen zijn een stuk duurder dan gewone laadpalen. Om die reden is snelladen vooral interessant voor die momenten wanneer het laden aan een gewone laadpaal niet genoeg is. Dus voor wanneer je langer onderweg bent. Als je thuis en op kantoor kan opladen, zul je voor dagelijks gebruik zelden tot nooit een snellaadpaal nodig hebben.
5 redenen om een elektrische brommobiel te rijden